Een klein kind met rode jas achter een DJ set

De 4 beste DJ sets voor een kind in 2021

Inhoudsopgave

DJ zijn in Nederland is razend populair. Ook steeds meer onder de kinderen van tegenwoordig. Maar hoe begin je er aan? En wat moet je kopen voor hem of haar? In dit artikel leggen we dit duidelijk uit en natuurlijk wat voor DJ-set het beste is voor uw kind. Ook kunnen we hem of haar helpen hoe ze het beste een dj kunnen worden.

Onze top 3 in verschillende prijsklassen

Beste budget controller voor een kind

NUMARK+PARTY+MIX-8

Numark party mix

Middenklasse contoller voor een kind

Iemand die draait op een Pioneer DDJ 200 op een houten krukje

Pioneer DDJ 200

Beste controller voor kinderen

Pioneer DDJ 400

Pioneer DDJ-400

Numark party mix

Leer gemakkelijk draaien voor een goede prijs met de Numark Party mix. Met veel functies voor zijn prijs en ingebouwde verlichting maakt een kind gegarandeerd een feestje met deze compacte DJ controller.
BUDGET KEUZE

Maak er meteen een feestje van! Dit is de Numark Party Mix, een veelzijdige kleine controller voor ook een kleine prijs. Leer makkelijk draaien door het simpele uiterlijk en zijn vele mogelijkheden.

Hercules DJControl Inpulse 200

Leer gemakkelijk draaien voor een goede prijs met de Numark Party mix. Met veel functies voor zijn prijs en ingebouwde verlichting maakt een kind gegarandeerd een feestje met deze compacte DJ controller.
BUDGET KEUZE

De Hercules DJControl Inpulse 200 is een kleine tweekanaals DJ contoller welke perfect is voor uw kind om de eerste kneepjes van het DJ vak te leren kennen. Sluit de DJ Controller aan op je laptop, PC of MacBook en mix alle tracks direct vanuit jouw muziekbibliotheek.

Door de ingebouwde Intelligent Music Assistent kan deze DJ controller door middel van lichtbegeleiding uw kind binnen no-time aanleren hoe hij of zij de lekkerste platen aan elkaar gaat kunnen mixen!

Lees hier de hele review

Pioneer DDJ 200

Leer gemakkelijk draaien voor een goede prijs met de Numark Party mix. Met veel functies voor zijn prijs en ingebouwde verlichting maakt een kind gegarandeerd een feestje met deze compacte DJ controller.
MIDDENKLASSE

Wil jouw kind eerste stappen zetten als DJ met gelijk de Pioneer feeling? Dit is de Pioneer DDJ-200: een dj-controller die compatibel is met je iPhone. De Pioneer DDJ-200 begeleidt je tijdens je eerste stappen in de dj-wereld met behulp van de Tutorial-functie in de app WeDJTM for iPhone, die gratis te downloaden is in de App Store. En dat voor een hele goede prijs!

Lees hier de hele review.

Pioneer DDJ 400

De Pioneer DDJ 400 is een goede controller voor kinderen die net wat meer willen. Deze controller heeft veel functies en geeft de echte Pioneer feeling, net of je in een club of op een festival staat.
TOPKLASSE

Pioneer DJ is het grootste en bekendste merk qua DJ apparatuur. Wanneer je wilt beginnen met DJ’en en het gelijk goed aan wilt pakken moet je eigenlijk dan ook gelijk iets aanschaffen van de grote merken.

De Pioneer DDJ-400 is een overzichtelijke controller voor beginners. Ook heeft deze controller een aparte filter-en effectknoppen wat anderen in deze prijscategorie niet hebben. De Pioneer DDJ-400 is dan ook niet voor niets uitgeroepen als Coolblue’s keuze voor een DJ controller voor beginners.

Lees de hele review hier

Hoe kan mijn kind beginnen met DJ’en?

Om als eerste een beetje een idee te krijgen hoe het een beetje in zijn gang gaat kunnen jullie een gratis versie van een DJ Software installeren. Denk hierbij aan VirtualDJ, Traktor of Serato. Hier kun je jouw eigen muziekcollectie of via een streamingdienst lekker wat door elkaar proberen te mixen. Lijkt het uw kind wat? Dan is het tijd voor zijn of haar eerste DJ-controller! Maar wat moet je allemaal aanschaffen? En waar? Hieronder hebben wij de beste DJ-controllers uitgelicht voor uw kind of beginner.

Waar moet de DJ set voor het kind aan voldoen?

Een kinder DJ set hoeft eigenlijk maar aan twee dingen te voldoen: de kwaliteit van het materiaal en hoe gebruiksvriendelijk deze is. 

Uiteraard wil je niet dat de dj tafel van het kind gelijk stuk is wanneer deze op de grond valt, want ja, dit gebeurt nou eenmaal makkelijk bij kinderen. Kies voor een set met hard plastic of een ijzeren behuizing, deze kunnen wat beter tegen vallen-en stoten.

Ook moet de kinder DJ set makkelijk in gebruik zijn. Vaak weten de ouders en het kind beide niet hoe je een ingewikkelde DJ set goed aansluit. Kies daarom voor een dj tafel voor het kind welke plug-and-play is en waar geen lastige aansluitingen en installaties voor nodig zijn.

Welke soorten DJ sets zijn er?

In de DJ wereld wordt er onderscheid gemaakt tussen drie ‘soorten’ DJ sets: een DJ controller, twee (of meer) spelers en een all-in-one speler.

Iemand die draait op een Pioneer DDJ 200 op een houten krukje
Een DJ controller

DJ controller

Een DJ controller is eigenlijk een ‘afstandsbediening’ van de DJ software op jouw laptop, PC, mac, smartphone of tablet. Dit is dan ook de makkelijkste en goedkoopste oplossing om als DJ te beginnen, maar ook om als professional mee te draaien. DJ Controllers zijn hierom ook het populairste mdat dit erg in de kosten kan schelen.
Lees ook: de beste DJ controllers voor beginners

Een volledige DJ set

Volledige DJ set

Een volledige DJ set zie je eigenlijk altijd in grote discotheken, op festivals en livestreams. Dit zijn uitgebreide sets met losse componenten (twee of meer spelers + mixer) waarmee eigenlijk alles wel mogelijk is. Deze volledige sets lopen dan ook hoog in de prijzen en wordt vooral aangeraden voor professionele DJ’s.

De mixer van een Pioneer XDJ XZ
Een all-in-one speler

All-in-one-speler

Wil je aan de slag gaan met echte audiobestanden maar wilt niet te veel geld uitgeven voor een volledige DJ-set? (twee spelers + mixer). Dan is een all-in-one speler DE ideale oplossing voor dit probleem.

Een all-in-one speler biedt vaak hetzelfde als twee losse spelers en een mixer maar is slechts één apparaat en ook nog een stuk goedkoper.

Lees ook: Wat is de beste all-in-one speler?

Voor welk merk moet je kiezen?

Wanneer je op zoel gaat naar een DJ set voor kinderen kom je heel veel merken tegen: Pioneer, Numark Hercules, Denon en ga zo maar door. Maar wat moet je kiezen? En waar kun je het beste de DJ tafel voor je kind bestellen? Dit leg ik uit in waar je het beste je DJ apparatuur kunt bestellen.

Wanneer je verwacht dat dit echt een test zal zijn of dit wat is maakt het niet veel uit welk merk je kiest. Elk merk heeft zijn kwaliteiten op bepaalde vlakken. Wil je kopen met oog op de toekomst? Wij adviseren dan altijd om te kiezen voor Pioneer DJ. Pioneer is in de grote DJ wereld de standaard. Of je nou een kleine of grote set van Pioneer koopt, de feeling en het gebruik voelt altijd hetzelfde en zo kun je gewend blijven aan dit merk.

Deel dit bericht!

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email