De Pioneer DDJ-400 met een zwarte achtergrond

Pioneer DDJ 400 – Review & Uitleg

De Pioneer DDJ-400 is een overzichtelijke controller voor beginners. De Pioneer DDJ-400 is ook uitgeroepen als Coolblue's keuze als beste DJ controller voor beginners.

Pioneer is ongeveer het grootste en bekendste merkt qua DJ apparatuur. Wanneer je wilt beginnen met DJ’en en het gelijk goed aan wilt pakken moet je eigenlijk dan ook gelijk iets aanschaffen van de grote merken. De Pioneer DDJ-400 is een overzichtelijke controller voor beginners. Ook heeft de Pioneer DDJ-400 aparte filter-en effectknoppen wat anderen in deze prijscategorie niet hebben. De Pioneer DDJ-400 is dan ook niet voor niets uitgeroepen als Coolblue’s keuze voor een DJ controller voor beginners.

Inhoudsopgave

De DDJ-400 is net als een set in de club

De Pioneer DDJ-400 is een betaalbare maar ‘serieuze’ controller. De DDJ-400 is op dezelfde manier ingedeeld als die van de Pioneer CDJ-2000NXS2 en Pioneer DJM-900NXS2, de set die veel in clubs wordt gebruikt. Wanneer je dus ooit op deze apparatuur gaat draaien merk je dat het gelijk veel makkelijker gaat! De nieuwste versie van Rekordbox heeft o.a. een ingebouwde tutorial functie, zodat je heel gemakkelijk de eerste stappen kunt zetten als je echt voor het eerst gaat DJ-en of voor het eerst met DJ software gaat werken.

Een Pioneer DDJ 200 met een iPad

Vele bekende Pioneer functies

Maak jezelf vertrouwd met jogwheels, play/pause- en cue-knoppen, temposliders, een loopsectie en cue/loop call-knoppen, net als die op de Pioneer CDJ-2000NXS2. De pitchfader vind je nu bijvoorbeeld gewoon rechts van het jogwheel.

Als je de DDJ-400 ziet, dan valt direct op dat hij lijkt te bestaan uit twee controllers met een mixer ertussen. Gebruik de trim-en EQ-knoppen en de cue-knoppen voor hoofdtelefoons op exact dezelfde manier als je zou doen op de Pioneer DJM-900NXS2 mixer. Ook het starten/stoppen van effecten doe je op dezelfde manier en op dezelfde plaats als op de bekende mixers van Pioneer DJ. Om deze reden hoort deze controller ook bij de beste DJ controllers voor beginners!

Kan je de Pioneer DDJ 400 gebruiken met een iPad of iPhone?

De Pioneer DDJ 400 is een veelzijdige controller en dan ook compatible met meerdere randapparaten dan alleen PC. Met de Algoriddims djay-app kan de Pioneer DDJ 400 worden gebruikt met een iPad of iPhone. De app is verkrijgbaar in de app store. Draai je favoriete nummers via SoundCloud of Beatport. De ondersteuning met Spotify is helaas komen te vervallen.

Wat kost de Pioneer DDJ 200?

Winkel
Beoordeling
Levertijd
Prijs
4.3/5
24/7
4.4/5
24/7
4.3/5
24/5
4/5
24/5
3.6/5
24/7

Handig bij de DDJ 400:

Wat gebruikers zeggen:

5/5
"Goede controller voor beginners en voor een lage prijs, knoppen voelen goed aan en je hebt veel mogelijkheden met deze controller. Zeer licht dus makkelijk te verplaatsen.Zeker een aanrader voor beginnende Dj's."

Pluspunten

Minpunten

Alternatieven

Pioneer DDJ 200

Budget optie

Pioneer DDJ-FLX6

2021 controller

Pioneer XDJ-XZ

all in one

Conclusie

Ben jij een beginnende DJ die net wat meer wilt dan een normale beginners-DJ-controller? Dan is de DDJ-400 precies wat je zoekt! Met de meegeleverde Pioneer Rekordbox DJ software, het overzichtelijke uiterlijk en alle functies is dit momenteel een van de betere DJ-controller in zijn prijsklasse.

Pioneer DDJ 400 FAQ

Nee, dit was eerst wel mogelijk. Per 1 juli 2020 heeft Spotify besloten om DJ apps van derden niet meer te ondersteunen.

Ja! Sinds sepember 2019 ondersteunt de Pioneer DDJ 400 de Algoriddims djay-app. 

De controller kan worden aangesloten op een PC met de meegeleverde USB kabel. Voor iOS dient een aparte lightningkabel te worden aangeschaft.

Ja zeker! Je kunt de Pioneer DDJ 400 aansluiten op je laptop of PC en wordt direct herkend door Rekordbox.

Deel dit bericht!

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email