Iemand die draait op een Pioneer DDJ 200 op een houten krukje

Pioneer DDJ 200 – Review & Uitleg

Wil jij de eerste stappen zetten als DJ met gelijk de Pioneer feeling? Dit is de Pioneer DDJ-200: een dj-controller die compatibel is met je iPhone. De Pioneer DDJ-200 begeleidt je tijdens je eerste stappen in de dj-wereld met behulp van de Tutorial-functie in de app WeDJTM for iPhone, die gratis te downloaden is in de App Store. En dat voor een hele goede prijs!

Bax-Shop:
4/5
Coolblue:
4.3/5

Specificaties

Inhoudsopgave

Streaming

De DDJ-200 heeft een layout als de grotere controllers en is voornamelijk bedoeld om gebruikt te worden in combinatie met een smartphone. Een telefoon (momenteel iPhone) of tablet kan gebruikt worden om nummers uit je iTunes te mixen met WeDJ, een gratis mobiele DJ app.

Tevens kun je de DDJ-200 gebruiken om muziek te streamen als je een abonnement hebt op het nieuwe Beatport Link of Soundcloud Go+. Als je de Djay app gebruikt van Algoriddim kun je met die app ook tracks streamen via Spotify (Premium). Een eventueel abonnement op deze online streaming diensten is via hun website los verkrijgbaar. Ook is de Pioneer DDJ-200 ook gewoon te gebruiken met Rekordbox.

De WeDJ App

Gebruik de DDJ-200 met WeDJ for Iphone om de Tutorial-functie te gebruiken die de basisprincipes van het dj’en samenvat. Kom te weten hoe je de controller aansluit op je apparaten, hoe je verschillende functies en effecten gebruikt en krijg tips over technieken voor tijdens je optredens!

De WeDJ app voor iPhone is ook uitgerust met de Pop-Hint-functie die de functies van de knoppen uitlegt zonder dat je van scherm hoeft te wisselen. Als je nog nooit eerder met dj-apparatuur hebt gewerkt, helpen deze tutorials je om in een mum van tijd aan de slag te gaan en op te treden.

De DJC-200 BAG Flightbag

Ook krijgt deze controller een eigen beschermtas. De DJC-200 BAG beschermt je DDJ-200 tegen stoten en krassen onderweg en is vanaf nu te bestellen. De dj-controller past perfect in de speciaal ontworpen beschermende tas met voorgevormd EVA Durashock-materiaal, schokbestendig eierdopschuim, zwart ballistisch polyester en een zachte, fleecevoering.

Bekijk de DJC-200 Bag bij Tonecontrol of BAX-Shop.

De Pioneer DDJ-200 is heel praktisch

Neem de Pioneer DDJ-200 overal mee naartoe dankzij de lichte maar compacte behuizing. Je hoeft geen speakers mee te nemen, omdat je geluid kunt afspelen op de ingebouwde luidspreker van je smartphone, tablet of pc/laptop/Mac. En de dj-controller kan zelfs worden aangesloten op een powerbank, zodat je niet eens dicht bij een stopcontact hoeft te blijven om de lekkerste platen aan elkaar te mixen.

Gebruik splitkabels om de audio-uitvoer van je smartphone, tablet of PC/Mac te scheiden in master- en/of monitoruitvoer. Zo kun je geluid via je hoofdtelefoon beluisteren, bijvoorbeeld om het volgende nummer te cuen, terwijl het publiek het nummer wat ‘echt draait’ over de speakers hoort!

Wil je net iets uitgebreider gaan? De Pioneer DDJ 400 is een mooie stap omhoog voor een goede prijs/kwaliteitverhouding.

Waar bestel je de Pioneer DDJ 200?

Pluspunten

Minpunten

Conclusie

De Pioneer DDJ-200 is een verassend goede DJ controller die het streamen van muziek eindelijk mogelijk maakt. Ook de volledige integratie met smartphones is compleet nieuw in de DJ wereld en dit zal nog gevolgd worden door vele anderen. Wil jij een DJ Controller met de Pioneer-feeling via je smartphone, veel functies, leert je draaien en dat voor niet al te veel geld? Dan is de Pioneer DDJ-200 precies wat je zoekt!

Handig om te bestellen:

Deel dit bericht!

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email