Hercules DJControl Inpulse 200 – Review & Uileg

Op 27 september 2018 lanceerde Hercules twee nieuwe DJ controllers: de DJ Control Inpulse 200 en 300. In dit artikel gaan wij de 200-editie goed onder de loep nemen. Tegelijk met de lancering van deze twee DJ controllers, lanceerde Hercules ook de vernieuwde versie van hun DJ-software DJUCED. (die inbegrepen is bij de Hercules DJControl Inpulse 200).

De Hercules DJControl Inpulse 200 is een kleine tweekanaals DJ contoller welke perfect is om de eerste kneepjes van het DJ vak te leren kennen. Sluit de DJ Controller aan op je laptop, PC of MacBook en mix alle tracks direct vanuit jouw muziekbibliotheek. Door de ingebouwde Intelligent Music Assistent kan deze DJ controller jou binnen no-time aanleren hoe jij de lekkerste platen aan elkaar kunt mixen!

Intelligent Music Assistant op de Hercules DJControl Inpulse 200

Misschien wel de meest handige-en opvallende optie aan deze DJ Controller is toch wel de Intelligent Music Assistant. De assistent geeft door middel van lichtbegeleiding aan wat je moet doen om de muziek goed te mixen. Zo leer je beatmatchen en helpt de DJ controller jou bij het selecteren van muziek die goed bij elkaar past. Het apparaat heeft vijf verschillende ingebouwde functies en tutorials. Bepaal de intensiteit van jouw feesten met de ENERGIE functie. Kies het track dat het beste past bij jouw mix, van blauw (rustig) tot rood (energiek).

Dit werkt wel alleen met de meegeleverde DJUCED software. In de volgende video kun je zien hoe dit in zijn werk gaat:

DJUCED software op de Hercules DJControl Inpulse 200

Bij aanschaf van de Hercules DJControl Inpulse krijg je de volledige versie van DJUCED meegeleverd. De software is gemakkelijk te installeren op een laptop, PC of MacBook. Voor gebruik op pc’s of notebooks gelden de volgende voorwaarden:

  • USB 2.0 of hoger
  • Windows 7, 8, 10
  • macOS 10.11 en hoger

Gelukkig voldoen bijna alle laptops, PC’s en MacBooks aan deze voorwaarden dus het installeren van de DJUCED software zal zeker geen probleem zijn. Helaas is deze DJ controller (nog) niet te besturen via een smartphone of tablet.

Besturing van de Hercules DJControl Inpulse 200

Met twee grote aanraakgevoelige jogwheels en maar liefst acht drumpads op deze DJ controller krijg je meer dan waar voor je geld. Stel op de drumpads jouw favoriete hot cue’s, effecten, sampler en loop functies. Beide kanalen beschikken over een eigen high/med/low en gain om zo jouw tracks optimaal te mixen!

Wat kost de Hercules DJControl Inpulse 200?

Conclusie

De Hercules DJControl Inpulse 200 is de perfecte controller om als kind of beginner te beginnen en te proberen met het DJ vak. Door de duidelijke uitleg en Music Intelligent Assistant leer je snel de kneepjes van het DJ vak. Met alle functies is dit een controller voor een hele goede prijs!

Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022
  • Leer makkelijk draaien door de music intelligent assistent
  • Volledige DJUCED software is meegeleverd
  • Twee grote aanraakgevoelige jogwheels en maar liefst acht drumpads
  • De Intelligent Music Assistant werkt alleen met de meegeleverde DJUCED Software
  • Niet te gebruiken met een smartphone/tablet

Handig bij de Hercules DJControl Inpulse 200

Leer gemakkelijk aan de hand van 16 video's hoe de Hercules DJControl Inpulse 200 werkt. Je wordt stap voor stap aan de hand meegenomen door de cursus heen en onderweg kun je punten en badges verdienen.

Bekijk prijs bij

bol.com


De IVA051 is een uiterst praktische én multifunctionele standaard voor jouw laptop en/of tablet. Dankzij het unieke mechanisme is hij in allerlei posities te monteren, zodat hij zowel voor tablets als laptops de ideale positie kan aannemen. Omdat hij in hoogte verstelbaar is, kunt je er voor zorgen dat hij altijd op de juiste hoogte komt te staan.

Bekijk prijs bij

bax-shop.nl

Alternatieven voor de Hercules DJControl Inpulse 200

Bekijk prijs bij

bol.com
bax-shop.nl