Native Instruments Traktor S2 MK3 – Review (Nederlands)

In september 2018 is Native Instruments de markt opgekomen met een gloednieuwe budget DJ-controller: de Traktor Kontrol S2 MK3. Deze tweekanaals DJ controller beschikt over een aantal vette nieuwe functies. Deze controller is geschikt voor de beginnende DJ maar ook voor professionele DJ’s die graag een DJ controller achter de hand willen hebben.

Mixer en FX controls

De Traktor Kontrol S2 MK3 beschikt over twee kanalen met de drie standaard EQ’s (hoge, midden en lage tonen), een gain knop op beide kanalen, een master gain, FX selecties op beide kanalen en LED-aangedreven meters per kanaal.

Daarnaast is het mogelijk om per kanaal te kiezen welke je wilt horen op je koptelefoon doormiddel van de cue-knoppen. Ook zijn er twee draaiknoppen aanwezig voor het volume van je koptelefoon en een knop voor de cue/master. Dit zorgt ervoor dat jij jouw mixen perfect naar jouw wens kunt aanhoren.

Links en rechts van de draaiknop van het mastervolume vind je een knop voor de microfoon en Quantize.

In het FX gedeelte vind je een draaibare FX knop met 4 mogelijke FX-effecten. Voor een DJ controller in deze prijsklasse is deze optie fantastisch. Bij de controller zitten al 12 FX-effecten inbegrepen welke in te stellen zijn via DJ software. Wanneer Traktor Pro wordt gebruikt worden hier nog eens vier extra effecten aan toegevoegd.

Jogwheels

De Traktor S2 MK3 beschikt over twee relatief kleine jogwheels maar dit mag de kracht hiervan niet drukken. De bovenkant van deze jogwheels zijn aanraakgevoelig en hebben dus ook de mogelijkheid om mee te scratchen. Wanneer je niet houdt van scratchen is deze functie ook softwarematig uit te schakelen.

Performance pads

Onder elk deck zijn acht verschillende performance pads te vinden. Deze zijn in te stellen als acht verschillende hot-cues. Ook is het mogelijk om hier verschillende samples op in te laden om jouw mix nog net iets creatiever te maken.

Performance pads op de Traktor S2 MK3

Software

De meegeleverde software voor de Traktor S2 MK3 is de volledige versie van Traktor Pro 3. Dit is een uitgebreide DJ software voor de simpelste tot de moeilijkste mixen. Dat de volledige versie van Traktor Pro 3 is meegeleverd is een groot voordeel, dit betekent dat je deze in de toekomst dus ook niet meer hoeft aan te schaffen wanneer je overstapt naar een andere controller.

Ook is de gratis Traktor DJ 2 app voor de iPad te gebruiken met de Traktor S2 MK3, dit zorgt ervoor dat je makkelijker onderweg of op andere plekken jouw DJ skills kan laten horen zonder een laptop mee te hoeven nemen.

Let op: omdat deze controller gemaakt is voor Traktor software is het niet mogelijk omdeze DJ controller te besturen met andere software zoals Rekordbox, Serato of Virtual DJ tenzij je deze alternatief gaat mappen. Dit is niet aan te raden voor beginnende DJ’s.

Aansluitingen en audio interface

De Traktor S2 MK3 beschikt over een 24-bit 96KHZ audio interface wat een hoge kwaliteit is voor zijn prijsklasse.

Aan de achterkant van deze controller vind je een 12V DC stroomaansluiting, USB B-aansluiting, 2x RCA stereo output, iPad USB aansluiting en een microfoon input. Let op: deze controller geeft de microfoon geen phantom-power. Wel is de microfoon af te stellen met een draaibare gain knop.

Conclusie

De Traktor Kontrol S2 MK3 is een hele goede controller voor zijn prijs en geschikt voor beginnende DJ’s die aan de slag willen gaan met Traktor software. Deze controller voelt door de plastic behuizing wat goedkoper aan maar maakt hem ook lichter wat ervoor zorgt dat je deze makkelijk kunt vervoeren.

Met acht performance pads en veel FX mogelijkheden beschikt deze controller over veel functies in zijn prijsklasse en is dus een absolute aanrader!

Handig bij de NI Traktor S2 MK3

Alternatieven voor de NI Traktor S2 MK3

“Goede controller voor beginners en voor een lage prijs, knoppen voelen goed aan en je hebt veel mogelijkheden met deze controller. Zeer licht dus makkelijk te verplaatsen. Zeker een aanrader voor beginnende Dj’s.”

Lees hier onze hele review over de Pioneer DDJ-400Bekijk prijs bij

bol.com
bax-shop.nl

“Goede controller voor beginners en voor een lage prijs, knoppen voelen goed aan en je hebt veel mogelijkheden met deze controller. Zeer licht dus makkelijk te verplaatsen. Zeker een aanrader voor beginnende Dj’s.”

Lees hier onze hele review over de Pioneer DDJ-400