Rane One DJ Controller – Review & Uitleg

Belangrijkste funtcies

  • 7.2″ gemotoriseerde jogwheels
  • Volledig stalen chassis
  • Ultra-light MAG FOUR Crossfader
  • Start/stop knop voor het echte turntable gevoel

De layout

De Rane One heeft een professionele uitstraling met een vleugje retro. De bekende start/stop knop en de grote jogwheels geven deze controller het authentieke gevoel van echte turntables. Door de vele gekleurde buttons geeft deze controller toch een 2021 uitstraling wat ook vele nieuwe functies met zich meebrengt. Er wordt weer gebruik gemaakt van een asymmetrisch design wat steeds meer de norm begint te worden op DJ apparatuur.

Bouwkwaliteit

De Rane One DJ controller kun je omschrijven als een echte TANK. De Rane One is volledig gemaakt van een stalen chassis wat ideaal is voor mobiele DJ’s die geen genoegen nemen met een plastic behuizing voor hun apparatuur.Bekijk beste prijs

Gemotoriseerde jogwheels

De Rane ONE DJ controller beschikt over twee 7.2″ gemotoriseerde jogwheels wat je het echte vinyl gevoel geeft. De snelheid van deze gemotoriseerde jogwheels zijn per kanaal aan te passen om zo het authentieke gevoel te krijgen tijdens het draaien op deze controller. 

Performance pads

De Rane One DJ controller beschikt over 8 performance pads per kanaal. De pads zijn gemaakt van zacht rubber en dus makkelijk de bedienen. De pads kunnen via Serato op voor meerdere functies worden ingesteld: Hot Cue, Saved Loop, Roll, Sampler en Slicer.

Het is een fantastische upgrade op deze controller en zal in de toekomst waarschijnlijk veel worden gebruikt door DJ’s.

De Rane One Mixer

Op het eerste gezicht is de mixer op de Rane One vrij standaard, dit maakt het ook makkelijk om in te stappen met deze controller. Bovenaan vind je de standaard gains, equalizers en filters. In het midden kun je apart de master en booth monitor instellen en hieronder vind je zes FX effect pads.

Aansluitingen op de Rane One

Op de Rane ONE DJ controller kun je doormiddel van twee USB-A aansluitingen twee laptops aansluiten. Ook is deze controller voorzien van inputs voor line/phono aansluitingen zodat je ook extra draaitafels kunt aansluiten. Er zijn wel slechts twee kanalen aanwezig dus hier moet je het ook dan echt mee doen.

Op de achterzijde vind je een gebalanceerde XLR master output samen met een master RCA output. Ook is er een XLR-gebalanceerde booth moitor output. De twee microfooninputs maken deze controller af als complete controller.

Conclusie

De Rane One DJ controller is een absolute tank te noemen. Een hoge bouwkwaliteit, goede geluidskwaliteit voor een DJ controller, bewegende jogwheels en veel functies om het echte gevoel van turntables te krijgen maakt deze controller helemaal compleet. De prijs is aan de hoge kant maar natuurlijk in verhouding een stuk goedkoper wanneer je twee turntables en een mixer moet aanschaffen. Ook is binnenkort naast Serato deze controller ook met Virtual DJ te gebruiken.

Alternatieven voor de Rane One DJ Controller

"De Pioneer XDJ-XZ is naar mijn mening de ideale Dj-controller. Deze kan vrijwel alles wat de CDJ2000NXS2 en DJM900NXS2 kunnen maar dan voor 1/3 van de prijs!"

Lees hier onze hele review over de Pioneer XDJ-XZ"De Pioneer XDJ-XZ is naar mijn mening de ideale Dj-controller. Deze kan vrijwel alles wat de CDJ2000NXS2 en DJM900NXS2 kunnen maar dan voor 1/3 van de prijs!"

Lees hier onze hele review over de Pioneer XDJ-XZ