Een foto van een schuine Pioneer XDJ XZ

Pioneer XDJ XZ – Review & Uitleg

Pioneer is terug met een nieuwe vierkanaals all-in-one-speler, de Pioneer XDJ-XZ!

Pioneer is terug met een nieuw all-in-one draaitafel in de XDJ serie: de Pioneer XDJ-XZ. Een krachtig apparaat welke naadloos werkt met o.a. Rekordbox en Serato. De Pioneer XDJ-XZ beschikt ook over een ingebouwde 4-kanaals mixer en heeft dezelfde lay-out zoals je altijd van Pioneer gewend bent. De XDJ-XZ komt heel dicht in de buurt bij de feeling van de Pioneer NXS2 serie met o.a. grote jogwheels en de welbekende beat-en colour FX.

DjBlog beoordeling:
5/5

Table of Contents

De mixer

De mixer op de XDJ-XZ is vrijwel identiek aan de grote DJM900 NXS2. Met maarliefst vier kanalen kun je nog twee extra apparaten aansluiten terwijl je de XDJ-XZ zelf gebruikt. Kanalen 1 en 2 zijn te gebruiken met Rekordbox/link of direct via USB.

Dit betekent niet dat je aan de andere kanalen nutteloos zijn, want de overige kanalen 3 en 4 kun je wel gebruiken om muziek rechtstreeks vanuit Rekordbox af te spelen, of je kunt er andere apparaten op aansluiten – zoals CDJ’s of andere draaitafels.

Aan de achterkant van de XDJ-XZ vind je Pro DJ Link poorten, waardoor eventueel CDJ’s op kanalen 3 en 4 kunt syncen met je andere tracks die afspelen op de XDJ-XZ. Verder vind je op de XDJ-XZ dezelfde 14 beat FX (inclusief X-Pad) en 6 sound color FX zoals op de DJM-900NXS2. Ook vind je hier activatieknoppen voor Master EQ, een interessante toevoeging die je misschien nog kent van de DJM-1000. Al deze functies op de uitgebreide mixer zorgen er dan ook voor dat deze all-in-one speler hoort bij de beste all-in-one spelers.

De mixer van een Pioneer XDJ XZ

Het bekende clubuiterlijk

De indeling van de Pioneer XDJ-XZ is rechtstreeks overgenomen van de welbekende Pioneer clubstandaard en daarmee ook de meeste functies. In het oog springen natuurlijk ook de zogenaamde ‘On Jog’ displays, afgekeken van de Pioneer DDJ-1000. Hiermee zie je in één oogopslag alle informatie over een track. Functies die minder in het oog springen maar minstens net zo handig zijn zijn de 3-bands EQ op de master en de feedback functie.

Ook zitten op elk kanaal 8 RGB-pads waarbij je jouw favoriete hot cues, beat loops en beat jumps kan instellen. Wanneer je de XDJ-XZ softwarematig gebruikt kan je ook nog veel andere functies toewijzen aan deze RGB-pads.

Overige functionaliteiten

Twee uitgebreide microfoonsecties
De XDJ-XZ beschikt over twee microfoonsecties met een driebands-EQ. Hiernaast beschikt deze ook over een feedback reducer waardoor je de kans op rondzingen kan beperken tot minimaal.

LINK functionaliteit
Aan de achterkant van de XDJ-XZ vind je de link optie waardoor je niet alleen met je laptop kan linken maar ook met andere CDJ’s van Pioneer die LINK ondersteunen.

Geavanceerde instellingen
Via de instellingen op het display heb je een groot aantal instellingen die je aan kan passen. Hiermee kun je autoplat aanzetten, crossfadercurves aanpassen en peak limiter aanzetten.

Wat kost de Pioneer XDJ-XZ?

€2159,00 (met gratis Prodector)

€2189,00

Alternatieven

Pioneer XDJ RR

Word professioneel
Budget optie

Pioneer XDJ-RX2

De clubstandaard
all in one

Denon DJ Prime 4

Met gratis USB stick
Alternatief

Pioneer XDJ-XZ

9

Prijs/kwaliteitverhouding

9.0/10

Gebruiksvriendelijk

9.0/10

Meegeleverd in de doos

9.0/10

Voordelen

  • Vier kanalen
  • Professioneel uiterlijk
  • Beste all-in-one-speler op de markt
  • 8 RGB performance-pads

Nadelen

  • Kanalen 1 & 2 alleen te gebruiken met Rekordbox/USB

Deel dit bericht!

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email