Pioneer DDJ-FLX6 – Review & Uitleg

Pioneer heeft voor een grote verassing gezorgd met een compleet nieuwe DJ controller, de Pioneer DDJ-FLX6. Deze vierkanaals DJ controller zit tussen de DDJ 400 en DDJ 800 in voor Pioneer begrippen en zal rond de 600 euro gaan kosten. De controller heeft naast ondersteuning voor Rekordbox DJ ook ondersteuning voor de software Serato DJ.

Nieuwe features

 • Full size jogwheels met display voor het echte CDJ-clubgevoel
 • Het Merge FX effect: Hiermee kun je effecten combineren om de vetste build-ups en drops te creëren in jouw set
 • Jog cutter: Verbeter jouw scratch skills als een pro
 • 2021 design: Niet alleen beschikt deze DJ controller over de nieuwste snufjes, maar ook een compleet nieuwe lay-out
 • Rekordbox DJ en Serato DJ software-ondersteuning

De lay-out van de Pioneer DDJ-FLX6

Wat het meeste opvalt aan de Pioneer DDJ-FLX6 is de full-size jogwheels, net als op een Pioneer CDJ speler. Ook is net als in de Pioneer CDJ 3000 en DDJ-1000 in het jogwheel een display ingebouwd die jou laat zien waar je in de track bent. Ook is de jogwheel voorzien van een aluminium afwerking voor extra stevigheid.

Deze DJ controller beschikt over een vierkanaals mixer met de standaard functies die je van Pioneer gewend bent, echter is het niet mogelijk om externe apparaten aan te sluiten op de mixer. Deze is echt bedoeld voor de besturing van de DJ software, dus meer een soort uitgebreide DDJ 400.

De nieuwe merge FX functie: Schakel snel tussen nummers in een vlotte beweging​

Met de nieuwe merge FX functie zorg jij voor spannende overgangen, ongeacht de BPM of toonaard van de track die jij er in wilt mixen. Je kunt gewoon op de Merge FX knop drukken om dit effect te activeren en draai aan de knop om het zo snel of traag als je wilt in te zetten om spanning op te bouwen. Kies je favoriete effectpatroon en de toonhoogte begint te stijgen en jij zorgt ervoor dat je het nieuwe nummer dropt!

Wanneer je de Merge FX knop een tweede keer indrukt stopt het effect. Echter kun je in de instellingen kiezen dat een ander sample het einde van het nummer inleidt zodat je alleen nog op play hoeft te drukken op het andere deck. Zo mix je dus gemakkelijk een track van een ander genre in.

In het kort:

 • 8 vooraf ingestelde Merge FX-patronen (4 bij Serato DJ)
 • Gebruik je eigen samples
 • Kies uit 41 verschillende effecttypes
 • Pas met Rekordbox alles naar eigen wens aan
 • Sla tot 8 eigen samengestelde Merge FX patronen op

Jog cutter: Maak professionele scratch-effecten

Gebruik de jog cutter functie op de Pioneer DDJ FLX6 en met elke draai aan het jogwheel wordt een professioneel scratcheffect toegepast op de laatste Hot Cue- of afspeelpositie op dat deck.

De DJ controller beschikt over tien verschillende scratchpatronen waartussen je simpel kunt schakelen door de afspeelkoppositie, die je op het display van het jogwheel ziet, te bewegen zodat die naar de hoek wijst van de scratch die je wilt gebruiken. Wanneer je je hand weghaalt, zal het nummer normaal spelen vanaf de Hot Cue-positie.

Sample scratch: Maak je set nog dikker met je eigen geluiden!

De sample scratch functie is een compleet nieuwe padmodus in de software van Rekordbox waarmee je je eigen samples in je decks kunt laden. Wil je een track live mixen of een mix wat extra body geven dan kun je samen met de grote jogwheels scratchen met je favoriete geluiden. Wanneer je gebruik maakt van Serato DJ kun je Scratch Bank gebruiken om samples te activeren met een tik op de Performance Pads.

Plug and play met Rekordbox en Serato DJ

Door de ingebouwde ondersteuning voor de DJ Performance-functies in rekordbox en Serato DJ Pro hoef je alleen nog de DDJ-FLX6 via een USB-kabel aan te sluiten op je laptop of PC en je kunt gelijk van start. Zelfs drivers zijn voor deze DJ controller niet nodig. Het is compleet plug- en play!

Een betaald abonnement is voor deze DJ controller niet nodig, of je nou met Rekordbox of Serato werkt. Bovendien wordt de dj-controller geleverd met licentiesleutels voor het FX Pack en het Pitch ’n Time DJ Expansion Pack voor Serato DJ Pro zodat je creatief aan de slag kunt met geavanceerde functies, ongeacht welke toepassing je gebruikt.

Conclusie

Pluspunten

 • Veel nieuwe effecten 
 • Full size jogwheels met display
 • Compleet nieuw design
 • Rekordbox DJ en Serato DJ software-ondersteuning
 • Vierkanaals controller

Minpunten

 • Af te raden voor beginners

Handig bij de Pioneer FLX-6

Pioneer DJC-FLX6 BAG

Met het Durashock-exterieur en gevoerd interieur van deze bag is je controller uitstekend beschermt tegen ongelukkige stoten, vuil en krassen. Zo kun je de Pioneer FLX-6 veilig overal mee naartoe nemen.Alternatieven voor de Pioneer FLX6


Pioneer DDJ-400 DJ controller

“Goede controller voor beginners en voor een lage prijs, knoppen voelen goed aan en je hebt veel mogelijkheden met deze controller. Zeer licht dus makkelijk te verplaatsen. Zeker een aanrader voor beginnende Dj’s.”

Lees hier onze hele review over de Pioneer DDJ-400


Met het Durashock-exterieur en gevoerd interieur van deze bag is je controller uitstekend beschermt tegen ongelukkige stoten, vuil en krassen. Zo kun je de Pioneer FLX-6 veilig overal mee naartoe nemen.

“Goede controller voor beginners en voor een lage prijs, knoppen voelen goed aan en je hebt veel mogelijkheden met deze controller. Zeer licht dus makkelijk te verplaatsen. Zeker een aanrader voor beginnende Dj’s.”

Lees hier onze hele review over de Pioneer DDJ-400