Review: Pioneer DDJ-400: De DJ-controller voor de beginner die net wat meer wilt!

Cassius dj
BREAKING: Cassius-dj overleden na val van gebouw
20 juni 2019
Nicky Romero heeft geen relatie meer
Nicky Romero heeft geen relatie meer
20 juni 2019
Pioneer is ongeveer het grootste en bekendste merkt qua DJ apparatuur. Wanneer je wilt beginnen met DJ'en en het gelijk goed aan wilt pakken moet je eigenlijk dan ook gelijk iets aanschaffen van de grote merken. De Pioneer DDJ-400 is een overzichtelijke controller voor beginners. Ook heeft de Pioneer DDJ-400 aparte filter-en effectknoppen wat anderen in deze prijscategorie niet hebben. De Pioneer DDJ-400 is dan ook niet voor niets uitgeroepen als Coolblue's keuze voor een DJ controller voor beginners.

Specificaties Pioneer DDJ-400

- (B x D x H): 482,0 x 272,4 x 58,5 mm
- Gewicht: 2,1 kg
- Meegeleverde accessoires: USB kabel, snelstartgids en Rekordbox licentiekaart
- Headphone uitgang (3,5 mm jack)
- RCA out (tulp)

De DDJ-400 is net als een set in de club

De DDJ-400 is een betaalbare maar 'serieuze' controller. De DDJ-400 is op dezelfde manier ingedeeld als die van de Pioneer CDJ-2000NXS2 en Pioneer DJM-900NXS2, de set die veel in clubs wordt gebruikt. Wanneer je dus ooit op deze apparatuur gaat draaien merk je dat het gelijk veel makkelijker gaat! De nieuwste versie van Rekordbox heeft o.a. een ingebouwde tutorial functie, zodat je heel gemakkelijk de eerste stappen kunt zetten als je echt voor het eerst gaat DJ-en of voor het eerst met DJ software gaat werken.

Maak jezelf vertrouwd met jogwheels, play/pause- en cue-knoppen, temposliders, een loopsectie en cue/loop call-knoppen, net als die op de Pioneer CDJ-2000NXS2. De pitchfader vind je nu bijvoorbeeld gewoon rechts van het jogwheel.

Als je de DDJ-400 ziet, dan valt direct op dat hij lijkt te bestaan uit twee controllers met een mixer ertussen. Gebruik de trim-en EQ-knoppen en de cue-knoppen voor hoofdtelefoons op exact dezelfde manier als je zou doen op de Pioneer DJM-900NXS2 mixer. Ook het starten/stoppen van effecten doe je op dezelfde manier en op dezelfde plaats als op de bekende mixers van Pioneer DJ.

Pluspunten Pioneer DDJ-400

Interne geluidskaart
Aanraakgevoelige drumpads
Meegeleverde Pioneer Rekordbox DJ software

Minpunten Pioneer DDJ-400

Niet mogelijk om externe spelers aan te sluiten


Conclusie

Ben jij een beginnende DJ die net wat meer wilt dan een normale beginners-DJ-controller? Dan is de DDJ-400 precies wat je zoekt! Met de meegeleverde Pioneer Rekordbox DJ software, het overzichtelijke uiterlijk en alle functies is dit momenteel de beste DJ-controller in zijn prijsklasse.

OOK HANDIG: Pioneer DDJ-400 online basiscursus

Op de hoogte blijven van al het DJ nieuws? Zorg dat je DJBlog volgt op Facebook en Instagram, zo mis je nooit de laatste nieuwtjes, reviews en muziek!

Of lees hier meer DJ reviews >>>