Review: Pioneer DDJ-200: Een slimme DJ controller die streaming voor DJ’s eindelijk mogelijk maakt!

Beatport Link maakt streaming voor DJ’s eindelijk mogelijk!
Beatport Link maakt streaming voor DJ’s eindelijk mogelijk!
19 juni 2019
Ook Denon presenteert de mogelijkheid tot DJ streaming op hun Prime series!
Ook Denon presenteert de mogelijkheid tot DJ streaming op hun Prime series!
19 juni 2019

Wil jij de eerste stappen zetten als DJ met gelijk de Pioneer feeling? Dit is de Pioneer DDJ-200: een dj-controller die compatibel is met je iPhone. De Pioneer DDJ-200 begeleidt je tijdens je eerste stappen in de dj-wereld met behulp van de Tutorial-functie in de app WeDJTM for iPhone, die gratis te downloaden is in de App Store. En dat voor een hele goede prijs!

Specificaties

 • 1x USB-B (dit is tevens ook de voeding)
 • Bluetooth 4.2
 • (B x D x H) 378,0 × 208,0 × 48,2 mm
 • Gewicht: 1,2 kg
 • WeDJ for iPhone is vereist wanneer gebruikt met iPhone (compatibel met iOs 10,11 en 12)
 • iPhone iPhone XR,iPhone XS, iPhone XS Max, iPhone X, iPhone 8,iPhone 8 Plus,iPhone 7,iPhone 7 Plus,iPhone SE,iPhone 6s, iPhone 6s Plus, iPhone 6,iPhone 6 Plus, iPhone 5s, iPod touch (6e generatie)
 • Rekordbox is mogelijk met Windows 7,8 en 10. OS Mac macOS Mojave 10.14, macOS High Sierra 10.13, macOS Sierra 10.12.

Streaming

De DDJ-200 heeft een layout als de grotere controllers en is voornamelijk bedoeld om gebruikt te worden in combinatie met een smartphone. Een telefoon (momenteel iPhone) of tablet kan gebruikt worden om nummers uit je iTunes te mixen met WeDJ, een gratis mobiele DJ app.

Tevens kun je de DDJ-200 gebruiken om muziek te streamen als je een abonnement hebt op het nieuwe Beatport Link of Soundcloud Go+. Als je de Djay app gebruikt van Algoriddim kun je met die app ook tracks streamen via Spotify (Premium). Een eventueel abonnement op deze online streaming diensten is via hun website los verkrijgbaar. Ook is de Pioneer DDJ-200 ook gewoon te gebruiken met Rekordbox.

Pioneer DDJ-200 met de WeDJ App

Gebruik de DDJ-200 met WeDJ for Iphone om de Tutorial-functie te gebruiken die de basisprincipes van het dj’en samenvat. Kom te weten hoe je de controller aansluit op je apparaten, hoe je verschillende functies en effecten gebruikt en krijg tips over technieken voor tijdens je optredens!

De WeDJ app voor iPhone is ook uitgerust met de Pop-Hint-functie die de functies van de knoppen uitlegt zonder dat je van scherm hoeft te wisselen. Als je nog nooit eerder met dj-apparatuur hebt gewerkt, helpen deze tutorials je om in een mum van tijd aan de slag te gaan en op te treden.

 

Ook krijgt deze controller een eigen beschermtas. De DJC-200 BAG beschermt je DDJ-200 tegen stoten en krassen onderweg en is vanaf nu te bestellen. De dj-controller past perfect in de speciaal ontworpen beschermende tas met voorgevormd EVA Durashock-materiaal, schokbestendig eierdopschuim, zwart ballistisch polyester en een zachte, fleecevoering.

Bekijk de DJC-200 Bag hier:

Bekijk op Tonecontrol

De Pioneer DDJ-200 is heel praktisch

Neem de Pioneer DDJ-200 overal mee naartoe dankzij de lichte maar compacte behuizing. Je hoeft geen speakers mee te nemen, omdat je geluid kunt afspelen op de ingebouwde luidspreker van je smartphone, tablet of pc/laptop/Mac. En de dj-controller kan zelfs worden aangesloten op een powerbank, zodat je niet eens dicht bij een stopcontact hoeft te blijven om de lekkerste platen aan elkaar te mixen.

Gebruik splitkabels om de audio-uitvoer van je smartphone, tablet of PC/Mac te scheiden in master- en/of monitoruitvoer. Zo kun je geluid via je hoofdtelefoon beluisteren, bijvoorbeeld om het volgende nummer te cuen, terwijl het publiek het nummer wat ‘echt draait’ over de speakers hoort!

 

Pluspunten

 • Compact apparaat
 • Streaming is mogelijk
 • Gebruik met je smartphone is mogelijk
 • Pioneer feeling
 • Goedkoop voor wat dit apparaat allemaal kan

Minpunten

 • Smartphone besturing is alleen nog voor iOS beschikbaar
 • Streaming van muziek kost extra geld per maand

Conclusie

De Pioneer DDJ-200 is een verassend goede DJ controller die het streamen van muziek eindelijk mogelijk maakt. Ook de volledige integratie met smartphones is compleet nieuw in de DJ wereld en dit zal nog gevolgd worden door vele anderen. Wil jij een DJ Controller met de Pioneer-feeling via je smartphone, veel functies, leert je draaien en dat voor niet al te veel geld? Dan is de Pioneer DDJ-200 precies wat je zoekt!

Ben je al overtuigd?

Bekijk op Tonecontrol  Bekijk op Coolblue

 

<script type="text/javascript">var bol_sitebar={"id":"bol_1588158804488", "baseUrl":"partner.bol.com","urlPrefix":"https://aai.bol.com/openapi/services/aai/","productId":"productid=9200000116387964","familyId":"","site_id":"1006860","target":true,"rating":true,"price":true,"deliveryDescription":true,"button":true,"link_name":"Pioneer%20DJ%20DDJ-200%202%20Ch.%20Rekordbox%20Controller","link_subid":"ddj200","background_color":"#FFFFFF","text_color":"#CB0100","link_color":"#0000FF"};</script><script type="text/javascript" src="https://partner.bol.com/promotion/static/js/partnerProductlink.js" id="bol_1588158804488"></script>