Beatport Link maakt streaming voor DJ’s eindelijk mogelijk!

Waar kan ik het beste mijn DJ apparatuur aanschaffen?
Waar kan ik het beste mijn DJ apparatuur aanschaffen?
19 juni 2019
Review: Pioneer DDJ-200: Een slimme DJ controller die streaming voor DJ’s eindelijk mogelijk maakt!
Review: Pioneer DDJ-200: Een slimme DJ controller die streaming voor DJ’s eindelijk mogelijk maakt!
19 juni 2019

Na vinyl, CD, USB, SD en Rekordbox Link introduceert Beatpoart nu als eerste: BEATPORT LINK! Tegenwoordig zijn streamingsdiensten als Spotify, Deezer en Apple Music niet meer weg te denken uit de huidige muziekindustrie. Echter moest het voor DJ’s altijd nog op de ouderwetse manier gaan: via een MP3’tje. Beatport wil met deze nieuwe service hier verandering in gaan brengen.

Beatport link zorgt dat hun hele catalogus streambaar wordt naar de meeste DJ ssoftware. Momenteel is deze functie alleen nog mogelijk met de nieuwe app van Pioneer: de WeDJ app. Deze werkt samen in combinatie met hun nieuwe DJ Controller: de Pioneer DDJ 200. Echter zullen andere softwareprogramma’s als Pioneer Rekordbox snel volgen in het najaar van 2019. Op het moment dat de software toegang zal krijgen tot Pioneer Rekordbox, zal er toegang mogelijk zijn tot samengestelde playlists, hoge kwaliteit audio en offline performance mode. Er is helaas nog niet bekend of Link ook bruikbaar gaat zijn met Traktor en Serato, echter is de verwachting dat ook dit niet lang zal gaan duren.

Ook komt Beatport met een nieuwe service: Beatport Cloud. Hierin zit een ‘needle drop player’, waarmee elk deel van de track kan worden voorbeluisterd, oneindige re-downloads en er komt een ‘My Library’ sectie. De prijs voor Cloud wordt $4,99 per maand en de prijs voor Link $14,99 per maand. Op het moment zijn beide services in beta-testing en is er nog niet bekend hoe de verhouding in uitbetaling voor de artiesten gaat zijn.

Beatport Link voorbeeld

Bekijk hier alle functies voor Beatport Link >>>

Op de hoogte blijven van al het DJ nieuws? Zorg dat je DJBlog volgt op Facebook en Instagram, zo mis je nooit de laatste nieuwtjes, reviews en muziek!